CHARLOTTA ÖSTLUND

Strobo

männynosia, jäkälä, hiilikuitutanko

(2022)

Oooooooh!
Galleria Huudon 20-vuotisjuhlanäyttely

Galleria Huuto aloitti näyttelytoimintansa Helsingin Viiskulmassa vuonna 2002.
Lukuisten taide- ja vaiherikkaiden vuosien jälkeen galleria Huuto sijaitsee tällä hetkellä Kampissa Kalevankatu 43 sisäpihalla. Yhteisöllisyyttä, taiteellista kokeilunhalua ja monimuotoisuutta toteuttaessa 25 nuoren taiteilijan aloittamasta projektista on vähitellen kasvanut Suomen suurin taiteilijavetoinen galleria.
Nykyisellään taiteilijajäseniä on 140. Vuosittain Galleria Huudossa järjestetään yli 50 näyttelyä, millä laskien Galleria Huuto on näyttelyvolyymiltään Helsingin kuvataidekentän suurin toimija.

20-vuotista matkaansa juhlistaakseen Galleria Huuto kokoaa runsaan ja herkullisen kattauksen jäsentaiteilijoidensa taiteellisesta työstä. Galleria Huudon vaaliman näyttelypolitiikan mukaan myös juhlanäyttely Oooooooh! on yllättävä ja poikkeuksellisen monipuolinen. Edustettuina on taiteen tekeminen pienestä suureen.
Näyttelyn ajaksi Huuto tuplaa näyttelypinta-alansa, kun teokset levittäytyvät gallerian vakituisten tilojen lisäksi talon kolmanteen kerrokseen, mistä on näyttelyä varten vuokrattu jo olemassa olevan gallerian verran lisätiloja.

Tapahtumaa tukevat: Helsingin kaupunki, Oskar Öflundin säätiö ja Taike

Suomi